Даний напрямок в оформленні інтер’єру приваблює тим, що він досить гнучкий і є можливість варіювати все відповідно до характеру дитини. Самого “англійського стилю” не існує на даний момент, тому що було безліч течій, які змінювалися протягом часу. Але є кілька критеріїв, від яких можна відштовхуватись у декоруванні. Розібратися в них легко, якщо просто розібрати кілька основних правил, властивих цьому напрямку.

Англійці люблять, як правило, теплі відтінки на палітрі. Це напевно на підсвідомості закладено, адже клімат Британських островів досить прохолодних. Тому необхідно вибирати глибокі та максимально насичені кольори для оформлення даного стилю. Це може бути бордовий, коричневий, болотяний, смарагдовий або гірчичний відтінок. А розбавляє такі мотиви холодний синій, який легко поєднується з багатьма палітрами.

У пріоритеті натуральні матеріали. Якщо ліжко – коване, якщо шпалери – паперові, якщо текстиль – то лише натуральні тканини. Треба зізнатися, що такий ремонт не може бути дешевим, бо такі предмети коштують величезних грошей. Коли є бажання заощадити, але не виділятися з англійських мотивів, можна підібрати альтернативу. Такі матеріали обов’язково повинні візуально відображати натуральність, але за фактом можуть бути виготовлені з інших матеріалів.

Освітлення має бути скрізь ідеальне, тому що Англія славиться тим, що там завжди є чудові світильники та торшери. Відповідно, оформлення такого декору має на увазі величезну кількість вбудованих світильників, а також ламп у кожному куточку кімнати. Рівномірне висвітлення – це запорука успіху. Дизайн таких предметів краще вибирати класичний, щоб був ефект аристократичних настроїв.

Якщо узагальнити, такий стиль максимально схожий з класичним, і має велику кількість моментів, які перетинаються. Дуже добре виглядає вітальня або спальня, виконана у такому напрямку. Також кухня має особливий настрій, якщо обладнати її в такий спосіб, враховуючи всі аспекти та особливості. Менш привабливо виглядають дитячі кімнати, тому що за умовчанням мають на увазі яскраві відтінки та безліч інших менш значущих деталей. Іншими словами, дитині нудно в такій кімнаті займатиметься своїми захопленнями, а гратиме тим більше.