І щоб перемістити з кута в кут щось об’ємне, часто потрібно зрушувати ще меблі, для чого доводиться пересувати інші речі… Програма для моделювання розміщення мебелідним словом, відсутність продуманості призводить до великих тимчасових витрат. І до того, що часто багато власників квартир вже погоджуються поставити все як-небудь, аби тільки містилося, не дбаючи про зручність, освітлення, не кажучи вже про дотримання дизайнерського задуму. Тим часом, цілком прикро платити за дизайнерські послуги, замовляти аерографію, гарні зображення на стіни, якщо потім це все буде зрештою заставлено меблями!

А вміла розстановка меблів може багато дати:

вона дозволить підкреслити переваги кімнати, акуратно приховуючи при цьому її недоліки (невеликий розмір, витягнутість, неправильну форму);
можна утворити акуратний прохід, щоб можна було пересуватися по будинку, не набиваючи синці про гострі кути меблів у будинку;
подарує можливість звільнити більше корисного простору, тобто, у вас не буде ситуації вільних половини квадратних метрів у кутку, ще сантиметрів 20 – між одним предметом меблів та іншим, тож набігти може чимало площі;
дасть можливість показати квартиру при здачі оренди або продажу в найкращому світлі;
дозволить збільшити кількість добре освітлюваного простору, що важливо для тих, хто навчається або просто, наприклад, любить читати.
Як бачите, грамотне розміщення меблів дійсно відкриває досить багато цікавих перспектив, щоб їх можна було ігнорувати. Отже, що потрібно взяти до уваги? І з чого краще розпочати? Загалом, строгих правил щодо початку розміщення немає. Але якщо ви не знаєте, як розставити меблі в кімнаті, губитеся, робите це вперше, краще стартувати від вікна. Там знаходиться найосвітленіший простір, і важливо його не втратити. Тому встановіть або зберіть там свій робочий комп’ютерний стіл. Поставте комп’ютерне крісло, якщо вам важко уявити, скільки воно місце займає, то так ви наочно це побачите.

Важливий момент: при розстановці меблів не можна забувати про те, що крісло – відкочується, і саме так воно і найчастіше використовуватиметься. Аналогічно зі стільцями, табуретками: вони відставляються. І вам потрібно ще залишити вільний простір для ніг сидячого. Чим вища людина, тим, відповідно, довша у неї ноги. Отже, більше потрібно залишати простору. Шафи, відповідно, відкриваються, а ще до будь-якого предмета меблів потрібно якось підійти. Прохід для різних меблів може бути одним і тим же, але він має бути.

Великі меблі – окреме питання
Після того, як ви вирішили питання з простором біля вікна, потрібно зайнятися найбільшими меблями. Саме з нею найбільше, як правило, головний біль. І її важко потім переставляти, якщо було при розстановці припущено якусь помилку. Ну чи, скажімо, власник кімнати передумав, і минулий варіант йому більше не подобається. Дуже великі меблі в невеликих кімнатах взагалі розбираються і збираються, тому що інакше їх перемістити буває проблематично. Врахуйте також, що деякі шафи не поміщаються в дверних отворах, тому в зібраному вигляді з ряду кімнат їх просто не винести. Загалом причин для того, щоб розібратися з великими предметами меблів у першій черзі, вистачає.

Розставляти їх краще спочатку на кресленні, малюнку, схемі, одним словом, не в реальному житті. Виміряйте добре вашу кімнату, особливо позначте на кресленні ті місця, які не можна закривати. Наприклад, можливо, ви хочете, щоб десь висіла картина. Або ви не збираєтеся закривати аерографію на стіні, такі способи оформляти кімнату зараз, до речі, дуже популярні. Приprimer rasstanovky odsk 2 вимірах врахуйте, що вам важлива точність. А ще вам потрібні всі показники, оскільки меблі – це об’ємний предмет. Після того, як у вас є ці приміщення, уточніть аналогічні характеристики меблів. І можна почати на малюнку розставляти меблі, візуалізуючи кінцевий результат.

До речі, зараз є комп’ютерні програми, які дозволяють робити щось схоже. У них достатньо вбити ці кімнати та меблів, а також вибрати тип предметів, які ви розставляєте. І результат буде вже на екрані. Зручно, особливо для тих, хто має проблеми з візуалізацією.

Те, про що постійно забувають при розміщенні меблів
Є речі, про які при розміщенні меблів регулярно забувають. Наприклад, люстра. Як йтиме від неї світло? Чи не стане тінь від шафи загороджувати вам уподобане в кутку місце для читання від світла? Також не варто забувати про розетку. Їх не обов’язково не змушувати (врешті-решт, у невеликій кімнаті може не залишитися вибору), але можна акуратно вирізати в задній частині шафи, яка все одно нікому не видно, отвір під розетки. Або просто залишити простір між шафою і стіною, щоб розеткою можна було користуватися.