Спеціалізовані полімерні покриття, матеріали та наповнювачі вибираються відповідно до умов застосування. Вони можуть бути глянсовими або матовими, гладкими або шорсткими, однотонними або з різнокольоровими вкрапленнями, і, звичайно, з будь-якими картинами на Ваш смак.
Різні суміші для наливної підлоги дають можливість отримати вогнестійкі, стійкі до змін температури, водонепроникні та антистатичні покриття.

ЩО Уявляє собою наливну підлогу?
Наливна підлога – це безшовне підлогове фінішне покриття, різновид стяжки підлоги, що самовирівнюється. При дотриманні технології наливне покриття, крім основних функцій підлогового покриття, також самостійно вирівнює підлогу до повної горизонтальної поверхні.
ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ НАЛИВНОЇ КОМПАУНДНОЇ ПІДЛОГИ
Для укладання застосовуються всі гіпсові, ангідридні та цементні основи з поверхневою міцністю не менше 150 кг на див.

1. Підготовка якісної основи:

попередньо очищається поверхня від сміття та пилу, слідів олії, фарби та інших речовин, які в подальшому можуть послабити міцність зчеплення підготовленої суміші з основою;
крупним планом стики, тріщини і шви.
2. Грунтування основи статі. Використовуємо епоксидну або поліуретанову ґрунтовку.

по контуру приміщення вздовж стін та виступаючих елементів закріплюється демпферна стрічка. Товщина стрічки має відповідати товщині покриття;
на підготовлену під заливку основу виставляються маяки. Правильність їх встановлення перевіряється будівельним рівнем;
на основу наносяться рівномірно ґрунтовка, якій дають можливість просохнути протягом 1-3 годин.
3.Влаштування заземлюючого контуру (для антистатичного покриття);
як струмовідвідний контур застосовується мідна стрічка, яка наклеюється квадратами на попередньо загрунтовану основу. Потім встановлюється спеціальний анкер заземлення, що з’єднує струмопровідний контур антистатичної підлоги із заземленням.
пристрій струмовідвідного грунту зводиться до нанесення спеціального складу з графітовим наповнювачем, який проводить електричний заряд, що накопичується, до струмовідвідного контуру.
можливий також варіант влаштування наливної антистатичної підлоги за допомогою нанесення спеціальної полімерної маси, що містить у своєму складі наповнювач, що містить вуглецеві волокна, який відводить статичну електрику з усього обсягу покриття.
4. Нанесення покриття (2 шари) – поліуретанова емаль або епоксидний компаунд;
При підготовці суміші необхідно чітко дотримуватися інструкції, дотримуватись пропорцій. Розчин необхідно розмішувати міксером на малих обертах, дати відстоятись і повторно розмішати. Щоб уникнути дрібних бульбашок повітря, що погіршують міцність матеріалу, шар розчину необхідно прокатати зубчастим валиком.
У період затвердіння епоксидного покриття необхідно виключити протяги та вплив прямих сонячних променів. Залежно від типу наливного покриття та застосованих матеріалів експлуатація поверхні зазвичай можлива вже за кілька годин.

5. Нанесення фінішного шару – поліуретанова емаль або епоксидний компаунд.
Для тонкошарової фінішної заливки суміші наносять поверх практично будь-якої основи. При цьому необхідно враховувати лише сумісність матеріалів.