Тому, якщо ви вирішили зробити підлогу з ламінату, подбайте про виготовлення рівної стяжки для нього. Максимальна висота перепадів не повинна бути більше двох міліметрів на 2 метри.

Дуже часто, при відносно рівній підставі його вирівнювання не проводять, сподіваючись, що все компенсується м’якою підкладкою. Однак згодом це призводить до розходження стиків матеріалу та інших неприємностей.

ПОЧНЕМО З ПІДГОТОВКИ БЕТОННОЇ ПІДЛОГИ ДО ВИРІВНЮВАННЯ.
Покриття, що існувало, знімемо до бетону. Всі тріщини і відколи зашпаровуємо розчином (якщо немає стяжки).
Найдорожчим і надійним способом є стяжка з бетону, виготовлена ​​по маяках. Однак результатом її виготовлення не завжди може бути ідеально рівна поверхня, на яку згодом наносять тонкий шар маси, що самонівелюється.
Вирівнювання за допомогою самонівелюючих розчинів – це другий спосіб вирівнювання підлоги. Підходить для вирівнювання основ із невеликими перепадами.

Самонівелюючі суміші є досить дорогим матеріалом, тому робити стяжку великої товщини недоцільно.

У разі коли часу на очікування висихання немає або не можна перевантажувати конструкцію перекриття будівлі, вирівнювання підлог можна зробити “сухим” методом:

лаги,
регульовані конструкції,
кріплення фанери,
суха підлога “Кнауф”.
Кріплення фанери, без використання лаг та регульованих конструкцій, виробляють у тому випадку, коли рівень перепадів незначний. Найчастіше фанеру кріплять до основи на клей і закріплюють по периметру дюбелями.
Лаги та регульовані конструкції дозволяють не тільки вирівняти основу, але й зробити додаткове утеплення та звукоізоляцію підлоги. До того ж у підпіллі такої стяжки можна приховати деякі комунікації або зробити електричну розводку.