Більшість навіть не звертає жодної уваги на колір покриття стін, колір меблів, розміщення меблів, а також на розміщення меблів, тому що навіть не замислюються над питанням взаємозв’язку між внутрішнім світом людини та оформленням кімнати.

Всім відомо, що під час перебування в приміщенні від його оформлення залежить стан і настрій людини.

Деякі люди навіть не здогадуються, що кожен міліметр оформлення приміщення має досить великий вплив на людину.

Будівельники та дизайнери, які не задалися питанням правильного оформлення віталень, мають досить багато невдалих проектів.

А все через що? Через нетерплячість замовників або через небажання дизайнерів приділяти проекту оформлення вітальні достатньо уваги.

Для початку процесу оформлення дизайну приміщення слід порадитися з фахівцями в даному питанні, або пошукати відповідь за допомогою інтернету.

Вивчивши все розмаїття видів оформлення дизайну, ви зможете швидше визначитися з вибором конкретного оформлення.

Першим кроком правильного оформлення є вибір бажаного стилю.
На даний момент існує багато різних варіантів: починаючи від класичних і закінчуючи постмодерном.

Багато дизайнерів віддають перевагу м’яким класичним видам оформлень. Вони дійсно досить красиво вписуються в будь-яке приміщення.

Після вибору дизайну постають нові питання: як саме оформити кімнату? Які кольорові гами використовувати у процесі проектування? Які меблі вибрати? Як її краще розставити?

Все це досить важливі питання, тому що ми вже знаємо, що настрій господарів формується в кімнатах, де вони проводять часу найбільше, а вітальня є таким приміщенням. Майже 87% всіх людей світу, які мають своє житло, люблять розміститися у вітальні перед телевізором на дивані.

Отже, приступимо до розгляду оптимальних варіантів дизайну вітальні.

Перше питання полягає у виборі кольорової гами стінного та стельового покриття.
Враховуючи, що досить багато часу багато хто з нас проводить саме у вітальні, оптимальнішим буде вибір м’яких, світлих кольорів – приємних для очей.
Перебування в кімнаті з оформленням у світлих і м’яких тонах дозволить заспокоїтися у разі нервової напруги або просто підняти настрій.

Не забуваймо про декорування стін. У вітальні буде досить яскраво виглядати картинна галерея. Декілька картин на стінах додадуть не тільки унікальності, а й солідності приміщенню.

Найоптимальнішими вважаються середньовічні натюрморти та пейзажі. У процесі вибору картин врахуйте стиль і яскравість картин відповідно до оформлення вашої кімнати. Картини повинні доповнювати весь інтер’єр кімнати, а не контрастувати на тлі стін.

Наступним етапом оформлення є придбання та розміщення меблів. Найбільш поширеними меблями для вітальні є диван, стіл, стіна, дзеркало.

Диван має бути досить м’яким та зручним. Його колір має бути підібраний під колір оформлення кімнати. Стиль дивана має відповідати стилю оформлення вітальні.
Досить велику роль в оформленні вітальні грає меблева стіна. Правильний вибір стінки допоможе наповнити кімнату додатковим затишком та оригінальністю. Вона не лише прикриє вільний простір, а й надасть приміщенню окремої нотки досконалості. Колір стінки повинен підбиратися до смаку господарів з урахуванням оформлення кімнати. Але також слід врахувати, що стінка не повинна бути надто світлою, це не виглядатиме надто гармонійно зі світлими стінами, у гостей може скластися враження, що кімната зливається в єдиний простір, а це вже не дуже вдало. У стіні доречно розмістити різноманітні сувеніри, статуетки, посуд, різні антикварні твори та книжки ви зможете надати кімнаті ще й нотку якихось захоплень-пригод, що в свою чергу справить на присутніх приємне враження.

Більше оригінальності приміщенню додасть невеликий столик посередині кімнати. У процесі оформлення кімнати в класичному стилі, як правило, столик бажано набувати круглої та довгастої форми: такий столик надасть кімнаті більше середньовічних ноток. Забарвлення столика повинне відповідати колірному оформленню кімнати.