Стиль кантрі є відповіддю сучасному світу з його високими швидкостями та прагненням до розвитку, постійними тенденціями до зміни напрямків та колірних рішень в інтер’єрі. Кантрі це збереження традицій та розміреного способу життя сільських жителів, тому стиль є одночасним відображенням простоти та елегантності.

Переважаючі кольори в інтер’єрі пастельних приміщень, відсутність складних орнаментів, тільки спокійні переходи одного кольору в інший. Найчастіші кольори стилю кантрі – це світлі відтінки бежевого, зеленого, блакитного, а також використання в дизайні фактури натуральної деревини.

Меблі кантрі завжди прості і елегантні, без надмірностей, проте не позбавлені власної естетики і шарму, масивні деталі стільців столів поєднуються з тонкими лініями і злегка вигнутими поверхнями. У стилі кантрі легко вживаються прості незграбні та масивні столи та стільці з масиву дерева з грубою фактурою поверхні, з елементами декорування металами та оббивкою з м’яких видів тканини з приємними відтінками.

Одночасно з цим стиль включає і прості предмети меблів, виконані витончено і елегантно, легкі і практичні дерев’яні стільці з високими спинками, злегка вигнутими ніжками, великі і зручні столи. Дуже часто меблі кантрі обладнаються безліччю різних ніш, поличок і ящиків, тому що в сільському побуті функціональність має одне з головних місць.

Шафи у стилі кантрі невисокі з натурального дерева, колір може бути практично будь-який, починаючи від відтінків білого та закінчуючи темними кольорами. Головна вимога до меблів у стилі кантрі – ніякого лаку, всі поверхні мають бути максимально природними. Матові та шорсткі поверхні, що використовуються в стилі кантрі, відмінно розслаблюють і заспокоюють, колірна гама підходить для розміреного та спокійного життя. На стиль кантрі вплинули етичні стилі, тому сьогодні існують підвиди кантрі – американський, англійський, російський та інші, вони значно відрізняються один від одного, проте базуються на одних принципах, це запозичення сільського способу життя.