Перш ніж відповісти на це питання, варто з’ясувати, що саме роблять кабельні наконечники. Їхнє основне призначення – з’єднувати провідники між собою так, щоб у місці з’єднання не виник зависокий перехідний опір. Адже, якщо він залишатиметься в межах норми, то й температура дроту не буде підвищуватися. А це означає, що вдасться уникнути оплавлення кабелю, загоряння розеток та інших неприємних ситуацій, спричинених надлишковою температурою дротів. 

Враховуючи особливості місць з’єднань електричних кабелів, у Правилах улаштування електроустановок (ПУЕ) прописано вимоги до безпеки таких з’єднань. І застосування кабельних наконечників дає змогу дотримуватися цих вимог. Тож, якщо знати принципи вибору та монтажу затискачів, можна доволі легко убезпечити з’єднання кабелів від виникнення аварійних ситуацій.

Моделі трубчастих кабельних наконечників

Критерії вибору наконечників для дротів

Є алгоритм, який допоможе суттєво звузити кількість варіантів серед розмаїття доступних на ринку кабельних наконечників. Отже, необхідно визначити:

  • Площу перерізу наконечника. Вона має відповідати перерізу кабелю.
  • Матеріал, з якого виготовлено з’єднувач. Орієнтуйтеся на метал, з якого зроблено кабель. Вони мають збігатися.
  • Чи потрібна ізоляція на кабельному наконечнику.
  • Тип з’єднання. Цей аспект варто прояснити з допомогою спеціаліста, оскільки типів з’єднання є доволі багато, а вибір значною мірою залежить від виду електричного вузла.
  • Виробника, адже наконечники з гарантією якості є більш надійними та безпечними.

Також треба враховувати тип з’єднання, серед яких – опресування мідною або алюмінієвою трубкою, затяжка за допомогою гвинтових затискачів. А також зварювання або паяння. Вказані параметри доречні при виборі саме з’єднувальних наконечників: коли кабель приєднується до приладу чи провідники з’єднуються між собою.

Де замовити якісні кабельні наконечники?

Значний асортимент різноманітних наконечників ви знайдете за посиланням https://ital-tecno.com.ua/ru/elektrotehnichne-obladnannya/kabelyni-nakonechniki/ на сайті української компанії «Італ-Техно», яка понад два десятиліття займається продажем електротехнічної продукції італійського виробництва. Менеджери компанії можуть надати експертну допомогу, щоб щоб ви змогли визначитись з переліком необхідних товарів. 

Ціни на усю продукцію є лояльними за рахунок прямих гуртових постачань від виробників. На додачу, «Італ-Техно» пропонує 7% знижки після реєстрації на сайті. Кабельні наконечники та інші електротехнічні товари наявні на складі, що дозволяє відвантажувати замовлення дуже оперативно.