Сьогодні стелі з гіпсокартону в спальні, як і в будь-якій іншій кімнаті, можуть бути оброблені різними способами. Від величезного вибору матеріалів для обробки будь-яких поверхонь іноді буває дуже складно прийняти остаточне рішення.

Одним із найпопулярніших варіантів є стелі з гіпсокартонних матеріалів, що цілком природно та справедливо. На відміну, скажімо, від натяжних стель їх вартість можна назвати цілком доступною. При цьому вони зовсім невибагливі у роботі. А якщо створити стелю на кілька рівнів, то відкривається широке поле для фантазії. Багато хто, навіть виконуючи ремонт квартири своїми руками, створює просто унікальні стелі з гіпсокартону в спальні.

Переваги гіпсокартону
Можна довго говорити про переваги та відмінні властивості гіпсокартонних стель для спальні, але зупинимося на найголовніших:

* при підході з часткою фантазії велика ймовірність створення унікального дизайну;

* з цим матеріалом дуже легко працювати;

* можна серйозно підвищити звукову та теплову ізоляцію;

* Полегшується створення комфортного мікроклімату в кімнаті;

* Випускаються захищені модифікації матеріалу, що уможливлює встановлення стелі в кухні з гіпсокартону і навіть у ванній.

Створення проекту для спальні
Таким чином, можна не дивуватися, чому матеріали з гіпсокартону сьогодні мають такий підвищений попит і є одним із найпоширеніших видів покриття будь-яких поверхонь. Візьмемо, наприклад, стелі з гіпсокартону в спальні — це найкращий варіант обробки приміщення. Так як гіпсокартон має багато чудових конструктивних властивостей, то за допомогою даного будматеріалу дуже легко можна виконати будь-який дизайнерський проект. Практично щодня в майстернях різних дизайнерів-архітекторів народжуються безліч різних нових ідей і рішень, які змінюють уявлення людей про дизайн стель з гіпсокартону зокрема. Також для спалень непогано підійдуть авангардні кольори, за допомогою яких створюється ультрамодний дизайн власної кімнати.

Але не всі охоче підбирають і використовують готові дизайнерські ідеї. У такому разі вперед виступає інженерна думка цього фахівця або нові розробки майстра своєї справи. Оскільки матеріали, що застосовуються, ідеально підійдуть навіть для найхитріших рішень, то в такому випадку можна не турбуватися про остаточний результат.

Способи оздоблення стель
Сьогодні існує два способи обробки стель із гіпсокартону в спальні. Перший спосіб від звичайного відрізняється тільки ідеальною рівністю поверхні, а в іншому це звичайнісінька рівна стеля. А ось другий тип гіпсокартонних підвісних стель мають на увазі розробку та використання багаторівневих стель, надаючи приміщенню унікальний зовнішній вигляд. Якщо такі стелі обладнати спеціальними декоративними світильниками, то інтер’єр набуде зовсім іншого вигляду.