nikotex.lviv.uaВ даний час магазини і інтернет-магазини матраців пропонують широкий вибір моделей ортопедичних матраців. Чим же відрізняються ті чи інші моделі, і чому така суттєва різниця в ціні матраца? Як правильно купити матрац? Щоб це зрозуміти, потрібно розібратися в наповнювачах, які використовуються при виготовленні матраців.

Повсть в якості наповнювача матраца
Одним з найпоширеніших матеріалів є повсть. Цей наповнювач використовують багато виробників, так як він практичний і довговічний. Існує натуральний і штучний войлок. Більш дорогий і надійний бавовняний повсть, шари якого склеєні між собою латексним наповнювачем. Але такий матеріал використовують у виробництві, в основному, дорогих матраців. Більш доступний його побратим — штучний войлок.

Матеріал міцний зовні, але пухкий всередині, що позначається на терміні служби. Існують також різні види Войлоков, що містять залишки текстильного виробництва: нитки, обрізки різних тканин, вата. Ці матеріали відрізняються різним ступенем пресування і наявністю додаткових сполучних наповнювачів, тому вони самі поширених і ними часто наповнюють ортопедичний матрац.

Кокосова койра в якості наповнювача матраца
Останнім часом найпопулярнішим наповнювачем стала койра або кокосове волокно. Це шар волокна кокосового горіха клеєного латексом (латексована кокосова койра). Це абсолютно натуральний матеріал, добре дихаючий, довговічний, а головне — здатний витримувати високі навантаження не прогинаючись і не продавлюючи.

Такі властивості роблять кокосове волокно кращим ортопедичним матеріалом. Тому використовується в найдорожчих і елітних моделях — кокосовий матрац найжорсткіший і довговічний в експлуатації.
Існує наповнювач, що складається із спресованого кокосового волокна без вмісту латексу. Така ситуація дозволяє економити, але значно погіршує експлуатаційні характеристики матеріалу, оскільки не скріплені кокосові волокна з часом можуть сипатися і кришитися.
Пінополіуретан в якості наповнювача матраца
Поролон вважається універсальним наповнювачем. Він використовується у виробництві елітних матраців і в створенні матраців економ-класу. Даний матеріал буває різних видів, які можуть відрізнятися за щільністю, складу і якості. Пінополіуретан використовують в якості основи безпружинних матраців і як жорстких настильних шарів (пінополіуретан високої щільності), а також в якості м’яких настильних шарів (поролон).